Szerintem sok Tim Burton fan örülne egy ilyen tortának, nem igaz? Nos, ha akad egy a közeledben, fogd meg ezt a receptet és csináld meg élete legjobb szülinapi tortáját.
Figyelmeztetés! Az átadás után ölelés roham illetve magas frekvenciájú öröm hangok előfordulhatnak.
Első legfontosabb lépés a marcipán (ha nem szereted akkor fondant) figurák elkészítése. Ha kész van tedd vissza a hűtőbe!
Szükséges alapanyagok:
-
Fehér és fekete fondant vagy marcipán(ebből gyúrj egy nagyobb adagot szürkének, Sparky testéhez)
-
Ehető fekete ételfesték
-
Tű vékony ecset
-
Vastagabb ecset
-
Szívószál
-
Fogvájó
-
És egy minta kép Sparky tetséről. Lehetőleg négy oldalról látszódjon.
A sírhoz szintén vegyél egy kis szürke bevonó keveréket és egy mintát a film béli sírhelyről aztán formázd meg. :D
Szükséges alapanyagok:
-
2 csésze liszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
1/4 teáskanál só
-
12 evőkanál sótlan vaj,
-
1 és 1/2 csésze cukor
-
1 teáskanál tiszta vanília kivonat vagy 1 kevéskanál vanília aroma
-
6 tojásfehérje
-
3/4 csésze teljes tej (minél zsírosabb)
-
Zöld folyékony ételfesték
Szükséged lesz még két kör alakú 9-es vagy 8-as tortaformára (lehetőleg csattos), edényekre
-
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra (legmagasabb fookozat)
-
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba
-
Olvaszd fel a vajat, tedd vele a vanília kivonatot és a cukrot utána. Botmixerrel verd fel amíg krémes, habos álagú nem lesz.
-
Keverjük össze a tojásfehérjét és a tejet egy tálba, amíg nem lesznek teljesen egyneműek, majd add a vajas keverékhez.
-
Csökkentsd a habverő sebességét és apránként kezd hozzadni a lisztes keveréket. Vigyázz, nehogy egyszerre öntsd össze!
-
Mikor egyneművé válik a tészta tedd hozzá az ételszinezéket. Apránként, ha túl sötét lesz, nem tudod már világosítani. Fakanállal vagy kézzel keverd a masszához, de ne robotgéppel!
-
Süssük a rétegek kb 30 35 percig, amíg szépen megemelkedik. Rácson hagyd hűlni 5-10 percig és csak utána vedd ki az edényből.
Szükséges alapanyagok:
-
1 és 1/2 csésze sótlan, olvasztott vaj
-
3 csésze cukor
-
1 tk. tiszta vanília kivonat
-
1 csepp fekete élelmiszer színezőanyag
-
+ Tej vagy tejszín, opcionális
-
A habverővel kezd el verni a vajat és a cukrot. Alacsony sebességgel kezd, majd mikor kezd egyneművé vállni emeld a fokozatot a legnagyobbra és verd 3 percig.
-
Add hozzá a vaníliát és így verd 1 percig.
-
* Megjegyzés : Ha úgy látod, hogy a vajkrém túl merev, akkor adj hozzá tejet vagy tejszínt 1 evőkanállal és verd át újra 1 percig.
-
Kend a harmadát a tortába óvatosan, apránként adagolva. A megmaradt krémhez tedd a festéket (fakanállal vagy géppel keverd össze) és habzsákba töltve díszitheted a torta tetejét.
Torta összeállítása
-
Fogj egy réteg piskótát
-
Kend meg a krémmel
-
Tedd rá a piskótát
-
Kend meg a krémmel újra. Ügyelj rá, hogy teljesen sima legyen
-
Nyújtsd ki a fondantot vagy parcipánt akkorára, hogy befedje teljesen a tortát
-
Tekerd fel egy nyújtófára a kinyújtott mázt és kezd el bevonni vele a tortát
-
Kezd el dísziteni. Helyezd fel Sparky-t, és egy nagyobb fehér fondant részt. Erre tedd fel a sírhelyet.
-
A megmaradt krémet töltsd habzsákba (csillag fej) és kezd el dísziteni a szabad területet
-
+ Ha marad szürke fondantot mintát rajzolva (vagy kimondottan fondant mintázásához használt fával) járókövet készíthetsz. Ezt egy apró mázzal rögzítsd az elején még a bevonóra, és erre tedd a díszeket.
|